Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Casa de licitații Bonhams se extinde cu un sediu în Massachusetts

Casa de licitații Bonhams se extinde cu un sediu în Massachusetts

Casa de licitații londoneză Bonhams a cumpărat Skinner, un concurent de talie mijlocie cu sediul în Massachusetts, după ce anul trecut s-a extins în Europa, prin achiziția Bukowskis din Suedia, iar în urmă cu doi ani a preluat The Market, platformă online cu sediul la Londra specializată în vânzarea de mașini de colecție.

De-a lungul ultimilor trei ani, Bonhams aproape că și-a dublat activitatea de vânzare, potrivit unui purtător de cuvânt.

„Achiziționarea Skinner este un moment cheie pentru activitatea noastră în Statele Unite”, a declarat Leslie Wright, șefa diviziei Bonhams North America, potrivit artnews.com. Nu a fost dezvăluită suma pentru care a fost cumpărată firma Skinner.

Fondată în 1962 de un dealer de artă din New England, Skinner are spații în Boston și Marlborough, suburbie a orașului, și organizează în jur de 80 de licitații de an în 23 de categorii, de la artă americană și asiatică la ediții și obiecte de lux. Compania are 75 de angajați.

Extinderea Bonhams, care are opt spații de vânzare în Londra, New York, Los Angeles, Hong Kong și Sydney, vine după ce ea însăși a fost cumpărată, în 2018, de către Epiris, societate de investiții din Londra.

După ce a fost adusă în echipă Molly Ott Ambler, specialist la firma de consiliere pe artă Gurr Johns, să conducă divizia de artă, Bonhams a vândut „Femme au beret mauve” a lui Pablo Picasso pentru 10,8 milioane de dolari, la New York, acesta fiind cel mai scump lot vândut de casa de licitații anul trecut.