Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Case la Șopârlița”, de Samuel Mützner, vândută pentru 13.000 de lei
case la soparlita, mutzner, alis

„Case la Șopârlița”, de Samuel Mützner, vândută pentru 13.000 de lei

Pictura „Case la Șopârlița”, ulei pe carton de Samuel Mützner, a fost vândută pentru 13.000 de lei în prima licitație din luna februarie a casei Alis.

Cele mai mari prețuri de pornire în licitație – 13.000 de lei – au fost acordate lucrărilor „Case la Șopârlița” a lui Mützner și „Bal mascat”, ulei pe pânză de Rudolf Schweitzer Cumpăna, rămasă nevândută.

Ele au fost urmate de „Margine de sat”, ulei pe carton de Cumpăna, cu 9.000 de lei, prețul pentru care a și fost vândută, și de „Proiectul din San Francisco”, guașă de Horia Damian, cu preț de pornire de 8.500 de lei, rămasă neadjudecată.

Rudolf Schweitzer Cumpăna a mai fost prezent în licitație cu „Natură statică cu fructe”, ulei pe carton vândut pentru 6.500 de lei, preț de pornire, și cu „Iarnă la Târgoviște”, ulei pe carton cu preț de pornire de 5.500 de lei care a fost vândut pentru 6.000 de lei.

Din totalul de 56 de loturi, 30 și-au găsit cumpărători.

Au mai fost adjudecate: „Casa roșie”, ulei pe carton de Ion Mirea, contra sumei de 7.500 de lei; „Nud”, cărbune și cretă colorată de Constantin Piliuță, contra sumei de 2.000 de lei; dar și trei lucrări de Corneliu Baba – ceracolor și tehnică mixtă – contra unor sume cuprinse între 2.200 și 3.200 de lei.

Sculpturi de Iancuț și Stănescu, adjudecate

Cincisprezece picturi și sculpturi au fost cuprinse în segmentul dedicat artiștilor în viață.

Cel mai valoros lot de aici a fost „Ministrant”, bronz de Ion Iancuț, vândut pentru 4.600 de lei, după ce a avut un preț de pornire de 3.000 de lei. „Ulise”, un pastel semnat de același artist, a fost vândut pentru 1.200 de lei.

Sculptura „Your Future, Your Comfort”, bronz patinat pe suport de lemn, creată de Elena Surdu Stănescu, a fost adjudecată contra sumei de 2.500 de lei, care a fost și prețul de pornire.

Între lucrările din licitație s-au aflat „Totem”, ulei pe carton de Ștefan Pelmuș, scoasă la vânzare de la 2.000 de lei, și „La malul mării”, ulei pe pânză de Mihai Sârbulescu, de la 2.400 de lei. Ambele au rămas neadjudecate.