Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Cecilia Vicuña, care va primi Leul de Aur pentru Întreaga Carieră, va prezenta o expoziţie la Tate Turbine Hall
Cecilia Vicuña

Cecilia Vicuña, care va primi Leul de Aur pentru Întreaga Carieră, va prezenta o expoziţie la Tate Turbine Hall

Cecilia Vicuña, cunoscută pentru operele sale textile monumentale, care va primi Leul de Aur pentru Întreaga Carieră, la Veneţia, va prezenta o expoziţie la Tate Turbine Hall, informează artreview.com.

Instalaţia comisionată va fi vernisată pe 13 octombrie şi poate fi admirată până pe 16 aprilie, anul viitor.

Operele artistei transmit mesaje despre schimbări climatice, feminism şi justiţie socială

Cecilia Vicuña, care are 74 de ani, s-a născut în Santiago şi a devenit exilată la începutul anilor ’70, după lovitura de stat împotriva lui Salvador Allende. A consacrat expresia „arte precario”, legată de natură şi de o „linişte ancestrală care aşteaptă să fie descoperită”.

„Opera lui Vicuña, efemeră şi conectată cu mediul, combină ritualul tactil al ţesăturii cu asamblajul, poezia, performance-ul şi pictura”, a transmis Tate.

Mai mult, directorul Tate Moden, Frances Morris a evocat personalitatea artistei şi rolul său de activistă pentru mediu şi drepturile omului, care inspiră.

Credit foto: Lucy Dawkins via Art Review