Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Cei mai importanți artiști britanici și irlandezi ai secolului XX, în licitație la Christie’s Londra

Cei mai importanți artiști britanici și irlandezi ai secolului XX, în licitație la Christie’s Londra

Licitația dedicată artei britanice și irlandeze modernă de la Christie’s va oferi pe 22 și 23 martie o selecție de lucrări ale principalilor creatori britanici ai secolului al XX-lea.

The Modern British and Irish Art Evening Sale va include loturi de sculptură create de Dame Barbara Hepworth, William Turnbull, Henry Moore și Lynn Chadwick.

De asemenea, cele mai importante loturi sunt picturi semnate de Sir Peter Blake, Ben Nicholson, Bridget Riley, L.S. Lowry, David Bomberg și William Nicholson.

„Gala” de Bridget Riley, vedeta licitației

Lucrarea vedetă a licitației, „Gala” de Bridget Riley, are cea mai mare estimare în licitație, între 2,5 și 3,5 milioane de lire sterline. „Gala” este una dintre cele mai importante lucrări din anii 1970 ale lui Bridget Riley.

Pictat în 1974, tabloul aparține unei serii emblematice de picturi ce redau curbe colorate pe care Riley le-a creat folosind o secvență sub formă de undă, pentru a induce o varietate de ondulații ritmice de senzație cromatică în ochiul și mintea privitorului.⠀

lowry

Laurence Stephen Lowry este prezent în licitație cu cinci lucrări, între care una dintre cele mai atractive vizual, „The Village Street”, are o estimare stabilită între 1 și 1,5 milioane de lire sterline. De asemenea, în aceeași sesiune celelalte lucrări ale britanicului au estimări substanțiale: „The Sea” (1,2-1,8 milioane de lire sterline), „The Footbridge” (200.000-300.000 de lire sterline), „Old Church, Merthyr-Tydfil” are un preț stabilit între 120.000 și 180.000 de lire sterline; „Children in the street” (100.000-150.000 de lire sterline).

Sir Peter Blake este prezent în licitație cu un colaj, „Doktor K. Tortur”, ce are un preț stabilit între 350.000 și 550.000 de lire sterline. „White Sacred Baboon” de Brett Whiteley are aceeași estimare.

Ce se va licita la Londra

Principalele loturi ale sesiunii de vânzări din 22 martie sunt picturi de Sir Peter Blake, Ben Nicholson, David Bomberg și William Nicholson, urmate de lucrări create de Dame Barbara Hepworth, William Turnbull, Henry Moore și Lynn Chadwick.

Prezentând amploarea și diversitatea artei britanice și irlandeze în secolele XX și XXI, vânzarea Modern British and Irish Art din 23 martie include o gamă de pictori importanți, printre care LS Lowry, Vanessa Bell, David Hockney, Sir Peter Blake. , lucrări ale coloriştilor scoţieni şi sculpturi de la Elisabeth Frink până la Lynn Chadwick şi Anthony Caro.

Credit foto: Christie’s