Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Cel mai mare mozaic din perioada romană din Londra, descoperit de arheologi
mola, mozaic

Cel mai mare mozaic din perioada romană din Londra, descoperit de arheologi

Arheologii britanici au descoperit cea mai mare suprafață de mozaic roman găsit în Londra în mai mult de jumătate de secol. Este vorba despre două bucăţi de mozaic decorate, într-un stil unic, cu flori, motive geometrice şi modele complexe.

Experţii spun că acesta ar fi reprezentat podeaua unei săli romane unde aveau loc întâlniri sau bancheturi, potrivit BBC.

Descoperirea a fost făcută de The Museum of London Archaeology (MOLA), în timpul unor săpături pentru un şantier de construcţii din Shard in Southwark.

Reprezentata MOLA, Antonietta Lerz, a apreciat că este o “descoperire unică în Londra”.

Cea mai mare parte de mozaic  ar fi fost creată în secolele  II – III, iar a doua parte ar fi mai veche, înainte ca încăperea de atunci să fie renovată.

Presupunerea este că mozaicul se afla într-o casă de pe malul nordic al Tamisei, iar încăperea în sine ar fi fost creată pentru a găzdui curieri sau oficiali care călătoreau în această parte de lume. Mozaicurile vor fi evaluate de experţi şi urmează să fie decis dacă ele vor fi expuse pentru public.

Credit foto: MOLA/Andy Chopping via BBC