Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Cel mai nou mural Banksy, vandalizat
banksy, londra

Cel mai nou mural Banksy, vandalizat

Cel mai nou mural Banksy, care se află în Finsbury Park, în nordul Londrei, a fost vandalizat la scurt timp după ce artistul britanic a confirmat că este o creația a sa.

Lucrarea e compusă dintr-un arbore care se află în fața unui perete pe care a fost pulverizată vopsea verde – devenindu-i frunziș – și imprimată, cu șablonul, silueta unei persoane care ține un compresor.

La jumătatea acestei săptămâni, a fost constatat că muralul a fost stropit cu vopsea albă.

Autoritatea locală, consiliul din Islington, a spus că a instalat camere de securitate și caută alte metode să protejeze lucrările. Un purtător de cuvânt al consiliului a spus că lucrarea este „o piesă puternică ce subliniază rolul vital pe care îl au copacii în comunitățile noastre, în abordarea urgenței climatice”, potrivit BBC. El și-a exprimat regretul că muralul a fost vandalizat și a reiterat că autoritățile își doresc ca piesa să rămână în cartier.