Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Celebrele reclame ale lui Andy Warhol din anii ’80, prezentate pentru prima dată la Londra
andy warhol ad set

Celebrele reclame ale lui Andy Warhol din anii ’80, prezentate pentru prima dată la Londra

Celebrele reclame ale lui Andy Warhol din anii ’80 vor fi prezentate pentru prima dată la Londra, în cadrul expoziției „Beyond the Brand” de la Halcyon Gallery. Expoziția va putea fi vizitată până la 24 martie.

halcyon gallery

Expoziția prezintă „Ad set” al lui Warhol, în care artistul pop și-a aplicat stilul său emblematic la mărci cunoscute precum Chanel, Macintosh și Volkswagen. Caracterizate de utilizarea vibrantă a culorilor și de abordarea sa semnătură, aceste lucrări redefinesc percepțiile tradiționale ale publicității ca formă de artă.

mao

John Wayne, George Armstrong Custer, Elizabeth a II-a și Mao Zedong, în expoziție

Pe lângă această serie, expoziția include și lucrări anterioare ale lui Warhol din anii 1950, o perioadă marcată de ilustrațiile sale comerciale, cum ar fi emblematicele cutii de supă Campbell’s. Aceste lucrări fundamentale evidențiază călătoria lui Warhol de la ilustrator comercial la o figură de prim rang în mișcarea Pop Art. În plus, expoziția va prezenta portretele lui John Wayne, George Armstrong Custer, Elizabeth a II-a și Mao Zedong.

„Această expoziție reprezintă un punct de referință datorită culminării fără precedent a uneia dintre cele mai mari colecții de grafică Warhol din lume din afara Pittsburgh-ului, curatoriată meticulos timp de 30 de ani de către Halcyon”, a declarat Kate Brown, director de creație al Galeriei Halcyon.

ad set warhol

„Influența și valoarea de durată a lui Warhol pe piața de artă sunt evidente în această vitrină, care cuprinde ilustrații din anii ’50 până la portofolii simbol, inclusiv rarități precum ultima pictură pe care a creat-o vreodată – ceasul Rado comandat”.

„Beyond the Brand” oferă o viziune cuprinzătoare asupra carierei lui Warhol, invitând londonezii să experimenteze pentru prima dată  lucrările sale publicitare.

Foto credit: Halcyon Gallery