Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Celebrul tablou al lui Banksy distrus în timpul unei licitații, redenumit și redatat
love is in the bin, banksy, sothebys

Celebrul tablou al lui Banksy distrus în timpul unei licitații, redenumit și redatat

Celebrul tablou al lui Banksy distrus în timpul unei licitații a fost redenumit și redatat, pentru a doua oară. Lucrarea, intitulată inițial „Girl with Balloon”, a fost redenumită anterior „Love is in the Bin” de către studioul artistului, Pest Control, după ce a fost mărunțită în timpul unei licitații live la Sotheby’s în 2018.

Casa de licitații a aflat de cea mai recentă modificare de nume în timp ce organiza expoziția „Love in Paradise: Banksy and Keith Haring” la Paradise Art Space din Incheon (Coreea de Sud), în august anul trecut. Pest Control nu a explicat motivul din spatele schimbării titlului, a relatat Art Newspaper.

În timpul vânzării din octombrie 2018, „Girl with Balloon” (2006) s-a autodistrus în sala casei Sotheby’s din Londra. Un mecanism de distrugere ascuns în rama tabloului a fost activat odată cu adjudecarea. În acel moment, Pest Control a redenumit piesa pe jumătate mărunțită „Love is in the Bin” și a redatat-o 2018. După o săptămână de negocieri cu Sotheby’s, a fost emis un nou certificat de autenticitate. Casa de licitații l-a convins apoi pe ofertantul câștigător să finalizeze achiziția pentru 1,04 milioane de lire sterline (1 milion de dolari), plus taxe.

Love is in the Bin” a revenit la Sotheby’s din Londra în octombrie 2021. Piesa a fost adjudecată contra sumei record de 16 milioane de lire sterline (18,5 milioane de lire sterline sau 25,3 milioane de dolari, cu taxe). După vânzare, lucrarea a fost redenumită „Girl Without Balloon” și a primit o nouă dată, 2021. Nu este clar dacă a fost emis un nou certificat de autentificare.

„A existat, fizic, o singură lucrare. Dar schimbarea titlului implică faptul că lucrarea și-a schimbat statutul în mintea artistului”, a explicat Nick Buckley Wood, directorul de vânzări private la Sotheby’s Asia, pentru Art Newspaper.