Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Centrul „Constantin Brâncuși”, spațiu al Muzeului de Artă Craiova cu acces gratuit 
centrul constantin brancusi 1

Centrul „Constantin Brâncuși”, spațiu al Muzeului de Artă Craiova cu acces gratuit 

Centrul „Constantin Brâncuși”, inaugurat pe 15 septembrie, poate fi vizitat în regim gratuit de miercuri până duminică, între orele 10:00 și 22:00.

Programul de vizitare pentru Muzeul de Artă Craiova este de miercuri până duminică, între orele 10:00 și 17:00 (ultimul acces în muzeu, la ora 16:30). Prețul biletelor de acces în muzeu este neschimbat.

centrul constantin brancusi 2

Centrul „Constantin Brâncuşi” din Craiova, conceput ca un centru turistic interactiv, a fost deschis oficial pe 15 septembrie 2022, când a fost inaugurată pe esplanada sa și o prismă din sticlă, cu o greutate de 200 de tone.

Complexul muzeal dedicat sculptorului Constantin Brâncuși cuprinde o galerie subterană de aproximativ 1.200 de metri pătrați, cu ateliere de discurs și de creație, săli de spectacol, de conferințe și de expoziție.

centrul constantin brancusi

Prisma este amplasată pe placa de beton de deasupra galeriei subterane. În prismă se poate ajunge cu ajutorul unui lift. Ea conține o interpretare la scară mare a două dintre operele lui Brâncuși – „Ovoidul“ și „Pasărea Măiastră“, însă ele pot fi văzute doar din interiorul prismei, nu și din afara ei.

Proiectul a fost demarat în 2020, iar lucrările au fost finalizate în vara lui 2021.

Credit foto: Muzeul de Artă Craiova