Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Christine Macel, numită directoare la Musée des Arts Décoratifs
Musée des Arts Décoratifs, ilustraţie, Curatorial

Christine Macel, numită directoare la Musée des Arts Décoratifs

Christine Macel, considerată unul din numele cele mai importante ale artei contemporane din Franţa, a fost numită directoare la Musée des Arts Décoratifs din Paris, informează Libération.

După ce a lucrat la Centrul Pompidou şi a fost directoare la Bienala de la Veneţia, în 2017, ea îşi va prelua noua funcţie în octombrie.

Cei de la Libération spun că numirea este cu adevărat o surpriză, la începutul noului sezon muzeal, având în vedere că Macel era considerată unul din „stâlpii” Centrului Pompidou, unde a lucrat de la începutul anilor 2000.

Născută în 1969 şi cu o diplomă în Istoria Artei, Christine Macel şi-a început cariera la Ministerul francez al Culturii. De-a lungul carierei, a arătat interes pentru arta din Africa de Nord, din Europa de Est şi din Orientul Mijlociu.

La Pompidou a creat „Espace 315”, o galerie dedicată tinerilor artişti internaţionali, care a găzduit 8 expoziţii în perioada 2004-2013.