Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Citadele culturale dobrogene – Muzică și pictură în patru orașe din țară
kitharsis, mugur popa

Citadele culturale dobrogene – Muzică și pictură în patru orașe din țară

Ultimele patru manifestări ale turneului „Citadele culturale dobrogene” vor avea loc în perioada 7 – 17 iulie 2022, când trei artiști originari din Constanța – chitariștii Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan, care formează duo Kitharsis, și pictorul Mugur Popa – vor oferi spectacole în care sunt îmbinate muzica și arta plastică.

Evenimentele vor avea loc pe 7 iulie, la Casa Avramide din Tulcea, pe 8 iulie, la Muzeul de Artă din Constanța, pe 9 iulie, în Grădina Cuturală Callatis, și pe 17 iulie, la Castelul Pelișor din Sinaia.

Duo Kitharsis

Duo Kitharsis este alcătuit din chitariștii Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan, muzicieni laureați cu Marele Premiu la Festivalul Internațional de Chitară Clasică Olsztyn (Polonia, 2014), care au obținut locul întâi la Concorso di Esecuzione Musicale „Citta di Piove di Sacco” (Padova,  Italia, 2014), locul întâi la Concorso Internazionale di Esecuzione Musicale Castel  Ritaldi (Italia, 2014), locul al doilea la Concursul International de „Duo de  Chitară” L.I.G.I.T.A. (Liecthenstein, 2016), Premiul I la Concursul Internațional de Muzică de Cameră „Ciutat d’Elx” ediția a XX-a, Elche (Spania, 2018), și trofeul Concursului „„Drumul spre celebritate”.

De-a lungul timpului, de la debutul în 2009, Duo Kitharsis a concertat pe scene importante din Franța, Germania, Italia, Polonia, alături de renumiți muzicieni și de orchestre naționale, precum Orchestra de Cameră Radio. In 2017, a înființat The Flat Guitar Academy la Bucuresti. In toamna anului 2021, un sediu al academiei a fost deschis și la Constanța.

Cine este Mugur Popa

Pictorul Mugur Popa, absolvent al școlii de artă din Constanța și al Universității de Arhitectură „Ion Mincu” din București, creează în culori de apă, în tonuri de ulei, acrilice. Explorează tehnici diverse, iar subiectele lui sunt oamenii şi peisajele, arhitectura citadină și marea.