Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „City Views”, de Wayne Thiebaud, licitat la Christie’s New York în luna mai
city views

„City Views”, de Wayne Thiebaud, licitat la Christie’s New York în luna mai

Tripticul „City Views”, de Wayne Thiebaud, cu valoare estimată la 10 – 15 milioane de dolari, este vedetă a licitației Christie’s New York din 12 mai.

Lucrarea datată 2004 reprezintă unul dintre cele mai mari peisaje pictate de Thiebaud (1920 – 2021).

„City Views”, ulei pe pânză, este scos la vânzare de Gladstone Institutes, organizație nonprofit de cercetare biomedicală, iar banii obținuți vor ajunge într-un fond care susține programele sale de formare științifică și mentorat.

Lucrarea a fost o instalație comandată pentru Gladstone Institutes în 2004, iar acum este prima dată când ea e scoasă la vânzare.

Înainte de licitație, ea va fi expusă la galeriile Christie’s San Francisco și Christie’s New York.

„City Views” este o demonstrație a priceperii lui Thiebaud și transmite entuziasmul cu care emblematicul artist californian a pictat Bay Area de-a lungul carierei sale îndelungate.

Thiebaud, care a murit în decembrie 2021, la vârsta de 101 ani, a început să picteze San Francisco în anii 1970. De-a lungul timpului, el a combinat diferite puncte de observație în peisaje urbane impunătoare.

A pictat „City Views” pe parcursul unui an, finalizându-l cu șase luni înaintea sediului Gladstone unde a fost instalat tripticul.