Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Clouds & I Clouds” – 15 artiști vizuali expun la galeria Senso
senso

„Clouds & I Clouds” – 15 artiști vizuali expun la galeria Senso

Cincisprezece artiști vizuali cu practici diferite expun la galeria Senso din București sub titlul „Clouds & I Clouds”, începând cu 4 august.

Colectiva reunește lucrări semnate de Alexandru Claudiu Maxim, Augustin Răzvan Radu, Anca Boeriu, Beaver, Buzu, Denis Nanciu, Liliana Basarab, Maria Pop Timaru, Marian Cîmpeanu, Marian Codrea, Radu Carnariu, Raluca Ilaria Demetrescu, Robert Lörincz, Sergiu Chihaia și Teodora Gavrilă.

Realizat la inițiativa Ralucăi Ilaria Demetrescu, în calitate de curator invitat, proiectul face parte din programul de arte vizuale conceput de Ana Ștefania Andronic (BUZU), director artistic al spațiului expozițional, și de Ana Daniela Sultana, curator al galeriei.

„Metaforă a vieții pe pământ cei care aduc ploaia dar și stoc de informații, spațiu al imaginarului uman și proiecție a gândurilor și fanteziei, norii au menirea de a aduce în concret prezența – altfel abstractă – a lui Dumnezeu. Norii galactici există acolo, departe, astrofizicienii încă își dau cu părerea de ce. Norii internetului (iClouds), prezență virtuală, dar reală, susțin informație stocată în eter, circuite care pleacă din niște (meta)calculatoare și care oferă (meta, méga, hyper, über) informații. Calculatoarele sunt creație umană. Norii sunt creație divină, în funcție de credințe și eresuri”, transmite într-un comunicat Raluca Ilaria Demetrescu.

Nou proiect expozițional la Senso

Artist și curator, Raluca Ilaria Demetrescu propune o selecție eclectică de tehnici și lucrări. Ea este primul dintr-o serie de curatori ce vor fi invitați să organizeze expoziții la Senso.

„«Clouds & I Clouds» e o selecție desigur subiectivă, care, pe lângă ineditul asocierii de imagini și reprezentări, ne oferă și o perspectivă asupra propriei sale viziuni artistice. Deși practica artistic-curatorială pare a fi un hibrid relativ nou, există deja literatură de specialitate care atestă și teoretizează această juxtapunere profesională, «When Artists Curate: Contemporary Art and the Exhibition as Medium» a lui Alison Green fiind doar un exemplu elocvent în acest sens. Ne bucurăm să deschidem prin acest amplu proiect expozițional, la galeria Senso, o serie de colaborări și cu alți curatori invitați, relevanți pentru scena de artă contemporană”, spune Ana Daniela Sultana.

Vernisajul e programat pentru 4 august, începând cu ora 18:30, la etajul galeriei Senso din Calea Victoriei 12C. Expoziția va putea fi vizitată până pe 31 august, de luni până sâmbătă, între orele 12:00 și 19:00.