Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Construcția pentru „cartierul pop” al Muzeului Warhol din Pittsburgh, demarată în primăvară
the pop district rose way the andy warhol museum

Construcția pentru „cartierul pop” al Muzeului Warhol din Pittsburgh, demarată în primăvară

Construcția pentru „cartierul pop” al Muzeului Andy Warhol din Pittsburg ar putea începe în primăvara anului viitor, potrivit unui purtător de cuvânt al instituției care a anunțat o primă propunere de extindere în valoare de 45 de milioane de dolari.

Andy Warhol Museum anunța anul trecut că se va extinde cu un „cartier pop”, proiect în valoare de 60 de milioane de dolari care va transforma zona din vecinătatea muzeului într-un hub cultural inspirat de moștenirea lăsată de artist.

Acum a venit cu un plan de extindere în valoare de 45 de milioane de dolari, care ar crește suprafața ocupată de instituție cu mai mult de 60%, potrivit Associated Press.

Un proiect cu durată de 10 ani

Extinderea face parte din inițiativa „Pop District” a muzeului și este planificată să se desfășoare pe parcursul a zece ani și va absorbi șase imobile din jurul muzeului.

Conform planului, pe locul actualei parcări de 5.400 de metri pătrați a muzeului va fi ridicată o clădire nouă, cu o sală de concerte cu o capacitate de 1.000 de locuri la primul etaj, un mezanin, spații de birouri și un spațiu pentru evenimente cu o capacitate de 360 de persoane la etajul patru.

Când inițiativa a fost anunțată pentru prima dată, muzeul a declarat că obiectivul său este „să genereze un venit anual de 1 milion de dolari pentru lucrătorii care participă la program” și să stimuleze economia locală. Într-un comunicat, directorul muzeului, Patrick Moore, a spus: „Acum avem planul și resursele necesare pentru a urma exemplul ca factor de schimbare pentru Pittsburgh”.

În ceea ce privește planurile actuale, Rick Armstrong, un purtător de cuvânt al muzeului, a declarat pentru agenția de presă că lucrările de construcție ar putea începe în primăvara anului 2024, însă proiectul se află încă în faza de planificare și dezvoltare, astfel că termenele sunt „încă flexibile”.