Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Andy Warhol Museum din Pittsburgh se extinde cu un „cartier pop”
the pop district rose way the andy warhol museum

Andy Warhol Museum din Pittsburgh se extinde cu un „cartier pop”

Andy Warhol Museum din Pittsburgh se extinde cu un „cartier pop”, proiect în valoare de 60 de milioane de dolari care va transforma zona din vecinătatea muzeului într-un hub cultural inspirat de moștenirea lăsată de artist.

Planul pentru proiectul de extindere, care va fi derulat pe parcursul deceniului următor, are ca obiectiv transformarea campusului muzeului într-o atracție turistică ce va cuprinde instalații de artă și unde vor avea loc performance-uri artistice, cu speranța de a atrage galerii și entități locale, otrivit artnews.com.

Pop District, care se va afla dincolo de Podul Andy Warhol,  va fi o extensie a centrului cultural de pe malul nordic al orașului, unde se află și Carnegie Museum of Art.

Impact economic de 100 de milioane de dolari

Firma de consultanță Chora Creative prevede că dezvoltarea va avea un impact economic pozitiv de 100 de milioane de dolari.

Sam Reiman, director al Richard King Mellon Foundation, unul dintre principalii finanțatori ai proiectului, a transmis că obiectivul inițiativei este de a face Pittsbburgh „lider național în crearea de noi modele culturale pentru orașele americane”.

Prima dintre cele două faze ale proiectului va fi derulată până în 2024, iar bugetul pentru aceasta, de 30 – 40 de milioane de dolari, a fost deja asigurat prin donații private.

Credit foto: Andy Warhol Museum