Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Controlling the (inner) Chaos”, tentativă artistică de controlare a haosului semnată de Maria Pop Timaru
maria pop timaru

„Controlling the (inner) Chaos”, tentativă artistică de controlare a haosului semnată de Maria Pop Timaru

Expoziția „Controlling the (inner) Chaos/ Controlând haosul (interior)”, semnată de Maria Pop Timaru, va fi deschisă pe 1 aprilie, la ora 18:00, la Contemporan Hair Space din București.

Curatoarea expoziției, care va putea fi vizitată până pe 29 aprilie, este Raluca Ilaria Demetrescu.

Contemporan Hair Space continuă astfel seria de proiecte personale ale unor artiste și artiști cu voci distincte.

Maria Pop Timaru inaugurează prin tentativa sa artistică de ordonare a haosului seria de expoziții personale ce vor urma în spațiul recent mărit al galeriei.

Expoziția cuprinde lucrări inedite de sculptură, obiect, instalație în ceramică și materiale diverse.

„Am adoptat metafora vieții ca un joc de puzzle în care frumusețea nu stă atât în atingerea scopului final ci în procesul dificil, care presupune multe încercări dar și satisfacții când simți că ai reușit să rezolvi un mister. (…) Viața fiecăruia dintre noi este un puzzle unic pe care îl construim cu ochii larg închiși, doar modalitatea de a explica atât de multe lucruri fundamentale diferă. Toți ne jucăm cu piese diferite încercând să ne dăm seama cum să creăm o imagine perfectă, pe care încă nu ne-o putem imagina. (…) Este o expoziție despre proces, despre etape și traiect, despre nevoia de a găsi rezolvări și satisfacția de a da sens lucrurilor, de a întoarce piesele pe toate părțile până ce proiectul își va fi pus cap la cap piesele”, se arată în prezentarea expoziției.

Maria Pop Timaru locuiește și lucrează în București. Practica ei artistică include sculptură, desen, instalație, obiecte ceramice și performance, toate având o legătură puternică cu cotidianul pe care ea îl povestește cu ironie și umor. A studiat Sculptura la Universitatea Națională de Arte din București, cu diplomă de master, apoi de doctorat. S-a specializat în ceramică sub îndrumarea Eugeniei Pop.

Credit foto: Maria Pop Timaru