Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Coperta unui album Joy Division, transformată în desen mural ca parte a unei campanii de mediu

Coperta unui album Joy Division, transformată în desen mural ca parte a unei campanii de mediu

Imaginea folosită pentru coperta albumului „Unknown Pleasures” al grupului Joy Division a fost transformată în desen mural ca parte a unei campanii privind mediul.

Coperta albumului, care subliniază schimbarea climei, a fost creată de Peter Saville. Tot el a realizat și versiunea devenită desen mural.

Co-fondatorul Factory Records a creat în 1979 imaginea, bazată pe emisiile radio ale unui pulsar, iar acum a modificat-o pentru asociația Music Declares Emergency (MDE), liniile devenind drepte.

Lucrarea a fost montată în Manchester, pe un zid aflat în apropierea unui desen care îl reprezintă pe înșuși Saville.

MDE a spus că lucrarea simbolizează „liniștea eternă a unei planete moarte”.

Saville, care a fost decorat cu însemnele de comandor al Ordinului Imperiului Britanic în 2019, pentru contribuția la artă și design grafic, a pus bazele celebrei case de discuri în 1978, într-un apartament din apropierea locului unde se află muralul.

Conceptele create de el pentru albumele și single-urile artiștilor casei de discuri, mai ales pentru Joy Division și New Order, au făcut ca munca lui să fie recunoscută la nivel global. El a conceput și un echipament al echipei de fotbal a Angliei și reclame pentru casa de modă Dior.

MDE a precizat că lucrarea este parte dintr-o campanie amplă care face apel la o „acțiune urgentă privind climatul” înaintea conferinței ONU de la Glasgow COP 26.

Withington, suburbie a Manchester, găzduiește mai multe desene murale ce înfățișează personalități care au trăit în zonă.

Sursă text și foto: BBC