Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Creațiile artistei Magda Vacariu și ale ucenicilor ei, expuse la Muzeul de Artă Brașov
magda vacariu. profesorul si studentii

Creațiile artistei Magda Vacariu și ale ucenicilor ei, expuse la Muzeul de Artă Brașov

Creațiile artistei Magda Vacariu și cele ale tinerilor artiști brașoveni pe care i-a format în cadrul cursurilor sale de pictură vor fi expuse la Muzeul de Artă Brașov în perioada 14 iulie – 14 august 2022.

Expoziția de pictură „Magda Vacariu. Profesorul și studenții” își propune să exploreze conexiunea dintre artă și comunitate. Vernisajul expoziției va avea loc joi, 14 iulie 2022, la ora 17:00.

Expoziția valorifică creația artistei Magda Vacariu și a nouă dintre actualii și foștii săi studenți: Marina Bira, Roxana Coatu, Mihaela Bucur, Anca Caraman, Carmen Groapă, Mihnea Nicoară, Mircea Sevastru, Liliana Soos și Teodora Sturzu.

Expoziția reunește 70 de lucrări care se remarcă prin diversitatea abordărilor stilistice. Tematica reflectă de asemenea diversitate: lucrări de expresie emoțională, portrete, peisaje, motive vegetale și compoziții abstracte de o cromatică explozivă, care invită vizitatorul la introspecție și transformare.

Cine este Magda Vacariu

Artista Magda Vacariu trăiește și lucrează la Brașov. A studiat pictura la Adelaide Central School of Art, instituție de învățământ independentă din Australia, cu artiștii Robert Hannaford și Christopher Orchard, iar în 2012 a obținut un master în pictură la Universitatea de Arte Plastice „George Enescu” din Iași.

Este membră a Uniunii Artiștilor Plastici (UAP) – filiala Brașov. De-a lungul timpului a expus în centre artistice importante, precum New York, Londra și Sydney. Lucrările sale se găsesc în numeroase colecții private din întreaga lume. Din 2008, artista a revenit în țară, stabilindu-se la Brașov, unde a strâns o comunitate de tineri artiști în jurul apreciatelor sale cursuri de pictură.