Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Creatori digitali, pentru bicentenarul National Gallery din Londra

Creatori digitali, pentru bicentenarul National Gallery din Londra

National Gallery din Londra caută creatori digitali britanici pentru a marca, în 2024, bicentenarul său împreună cu comunitățile social media din întreaga lume.

NG200 va ajunge în întreaga lume grație conținutului digital lansat în iulie 2024, în deschiderea unei veri a creativității.

Încă de anul trecut a fost anunțat că National Gallery va marca două secole de la înființare cu un program în valoare de 95 de milioane de lire sterline, acesta cuprinzând expoziții în Regatul Unit cu opere semnate de Caravaggio, Velázquez, JMW Turner și Rembrandt împrumutate în premieră unor instituții din țară.

Rețeaua 200 Creators

În următoarele săptămâni, muzeul invită creatorii să își exprime intenția, oferindu-le posibilitatea de a deveni colaboratori creativi și de a se alătura rețelei de 200 Creators a Galeriei.

Dintre aplicațiile depuse, 50 de persoane vor fi invitate la un eveniment Ideas Lab în luna octombrie, la NG, unde se vor putea inspira dintr-o gamă largă de experți ai muzeului pentru a elabora un pitch final. Douăzeci de persoane de pe această listă vor fi alese pentru a deveni colaboratori creativi, fiecare dintre ei primind un onorariu și acces extins la Galerie pentru a se informa și a-și modela conținutul.

Rețeaua 200 Creators va avea mai multe beneficii cu ocazia bicentenarului, inclusiv acces la așteptatele expoziții Van Gogh și Siena, precum și la evenimentele dedicate membrilor și posibilitatea de a fi printre primii care vor vedea colecția reamenajată, din mai 2025, după redeschiderea aripii Sainsbury. De asemenea, aceștia vor putea accesa conținut digital exclusiv la cerere pe tot parcursul anului.

Creatorii de social media cu sediul în Marea Britanie care lucrează în orice disciplină și care ar dori să facă parte din 200 Creators pot aplica până la 1 octombrie și trebuie să aibă fie un minim de 50.000 de abonați pe YouTube; 50.000 de urmăritori pe TikTok și 1 milion de like-uri pe contul lor; sau 100.000 de urmăritori pe Instagram. Alte platforme digitale vor fi luate în considerare de la caz la caz.