Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Cromolitografii de Dalí și Warhol, adjudecate în prima licitație Artmark a anului
descoperirea americii de cristofor columb, dali, artmark

Cromolitografii de Dalí și Warhol, adjudecate în prima licitație Artmark a anului

„De la Salvador Dalí la Andy Warhol” – Licitația unei Colecții de Gravură Europeană, derulată online de Artmark, a avut o rată de adjudecare de 96,2% și venituri de 68.300 de euro.

Dintre cele 107 loturi s-a remarcat, între altele, „Super Janus”, cromolitografie offset din 1964 semnată Victor Brauner, estimată la cel mult 1.800 de euro. Ea a fost vândută la prețul de 1.400 de euro.

super janus, brauner, artmark

„Super Janus”, de Victor Brauner (c) Artmark

Aceeași estimare a primit o sculptură în bronz, „Venus Spatiale”, de Salvador Dalí, aflându-se între cele mai valoroase loturi. Lucrarea a fost adjudecată contra sumei de 1.800 de euro.

venus spatiale, dali, artmark

„Venus Spatiale”, Salvador Dalí (c) Artmark

În total, 34 de lucrări semnate Dalí au fost vândute. Cromolitografia „Descoperirea Americii de Cristofor Columb” a fost printre cele mai scumpe, cu prețul de 1.600 de euro.

Egon Schiele a fost prezent în licitație cu șase lucrări ce au fost evaluate la sume cuprinse între 250 și 500 de euro. Toate au fost adjudecate la prețuri cuprinse în estimări.

Cinci cromolitografii de Andy Warhol – care reprezintă, între altele, personajul Mickey Mouse, Coca-Cola și pe regina Elizabeth II – au primit estimări cuprinse între 250 și 400 de euro. Ele au fost vândute pentru prețuri cuprinse între 350 și 900 de euro, cea mai scumpă fiind „Mickey Mouse”.

Cel mai mare preț de adjudecare în licitație l-a avut „Vedere la ocean”, semnată Pablo Picasso. Estimată la cel mult 450 de euro, cromolitografia a fost vândută pentru 2.250 euro.

vedere la ocean, pablo picaso

„Vedere la ocean”, Pablo Picasso (c) Artmark

Aceasta a fost prima licitație Artmark pe 2024. Casa a organizat anul trecut 50 de licitații, cu obținerea unui total al vânzărilor de 10,2 milioane de euro, dintre care 9,1 milioane de euro în vânzări publice.

Foto: „Descoperirea Americii de Cristofor Columb”, de Salvador Dalí (c) Artmark