Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Dakar Biennale, unul dintre cele mai mari evenimente de artă modernă din Africa, reluată după patru ani
diop, foto annika hammerschlag

Dakar Biennale, unul dintre cele mai mari evenimente de artă modernă din Africa, reluată după patru ani

Dakar Biennale, unul dintre cele mai mari evenimente de artă modernă din Africa, a fost reluată în Senegal după patru ani de absență din cauza pandemiei.

Cea de-a 14-a ediție a bienalei Dak’Art, care reunește sute de lucrări de artă create de artiști din întreaga lume, are loc până pe 21 iunie.

Expoziții au loc în numeroase spații din capitala senegaleză, inclusiv în galerii, centre de artă, restaurante și hoteluri, scrie BBC.

Tema ediției de anul acesta este Ndaffa – „a ieși din foc” (în limba serer).

Între artiștii care expun la Dakar se numără pictorul britanico-nigerian Tunji Adeniyi-Jones, artista nigeriană Tyna Adebowale, care explorează feminismul, și senegalezul Diadji Diop, cu o sculptură ce înfățișează un înotător pictat în roșu, ce reprezintă ieșirea din pandemie.

Principala expoziție e găzduită de Ancien Palais de Justice din Dakar și cuprinde 59 de artiști din aproximativ 30 de țări, între care SUA, Mali, Rwanda și Franța. Străzile au devenit galerii de artă, iar organizatorii se așteaptă ca evenimentul să atragă în total 250.000 de vizitatori, la fel ca la cea mai recentă ediție, în 2018, când circa 50.000 au venit din afara țării.

Credit foto: Annika Hammerschlag