Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Dalí, văzut la București de 10.000 de persoane. Program extins pentru vizitare de Ziua Culturii Naționale
dansul timpului iii, sfântul gheorghe și dragonul, universul lui dali, curatorial.ro

Dalí, văzut la București de 10.000 de persoane. Program extins pentru vizitare de Ziua Culturii Naționale

„Universul lui Salvador Dalí”, expoziție deschisă la Arcub Gabroveni, a fost vizitată până în prezent de mai mult de 10.000 de persoane, iar de Ziua Culturii Naționale, pe 15 ianuarie, accesul va fi posibil până la miezul nopții.

Expoziția a fost vernisată pe 13 decembrie și reunește 170 de lucrări autentice Salvador Dalí, iar pe 15 ianuarie va putea fi vizitată în intervalul orar 10:00 – 24:00.

Este un adevărat periplu în universul suprarealist al cunoscutului artist catalan, prin sculpturi impresionante în mărime naturală, precum „Femeia timpului”, sculpturi-bijuterii din aur, cu pietre prețioase, precum „Îngerul triumfător”, și ilustrații care reinterpretează suprarealist uunele opere clasice, precum „Mult zgomot pentru Shakespeare”.

Expoziție „Universul lui Salvador Dalí” rămâne deschisă la Arcub până la 12 mai.

Arcub marchează Ziua Culturii Naționale și printr-un concert susținut de Corina Sîrghi și mai mulți instrumentiști, în Sala Mare, începând cu ora 19:00.

Biletele pentru aceste evenimente pot fi cumpărate de pe arcub.ro, universuldali.ro, entertix.ro și de la casa de bilete Arcub.

Ziua Culturii Naționale a fost stabilită, prin lege, începând cu 2011, la 15 ianuarie, marcând ziua nașterii poetului Mihai Eminescu (1850-1889).