Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Damien Hirst permite publicului să își creeze propriile lucrări din seria „Spin Paintings”
the beautiful paintings, heni, damien hirst, 2023. photographed by prudence cuming associates ltd.

Damien Hirst permite publicului să își creeze propriile lucrări din seria „Spin Paintings”

Artistul britanic Damien Hirst colaborează cu o companie de servicii de artă și tehnologie, pentru a prezenta picturile sale emblematice „Spin Paintings” într-un format tehnologizat, sub numele „The Beautiful Paintings”.

Acum, fanii operei lui Hearst își pot obține propria versiune a picturilor sub formă de jetoane nefungibile (NFT), folosind tehnologia HENI.

NFT-urile „The Beautiful Paintings”, prin blockchain-ul Ethereum, pot fi produse fizic, pe pânză, în patru dimensiuni diferite, fie pătrate, fie rotunde.

Producția de opere de artă de către colecționarii pasionați se poate face prin intermediul heni.com/spins, până pe 10 aprilie.

the beautiful paintings nft, damien hirst, 2023. photographed by prudence cuming associates ltd.

The Beautiful Paintings NFT, Damien Hirst, 2023. Foto (c) Prudence Cuming Associates Ltd.

Marcând cea mai nouă versiune a emblematicei serii „Spin Paintings” a lui Hirst, „The Beautiful Paintings” le oferă colecționarilor posibilitatea de a-și alege propria combinație de culori, stiluri, forme, dimensiuni și medii pentru a genera lucrări și titluri unice.

Tabloul de bord prezintă 25 de stiluri diferite de ilustrații din care se poate alege. Marea varietate de stiluri prezintă mișcările neașteptate, stropii de vopsea și interacțiunile de culoare ale picturilor sale tradiționale „Spin Paintings”, dar explorează și noi direcții care se bazează pe lucrările lui anterioare.

Dimensiunile pânzei de cerc sunt: 23, 40, 70 și 100 cm în diametru. Pânza pătrată este disponibilă în dimensiuni pe fiecare margine de: 23, 40, 70 și 100 cm. Pânzele costă 1.500, 3.000, 4.500, 4.500 și 6.000 de dolari, în funcție de dimensiune, la care se adaugă toate taxele aplicabile. NFT costă 2.000 de dolari, plus orice taxe aplicabile.

O selecție de lucrări „The Beautiful Paintings” este expusă la Galeria HENI din Soho, Londra, până la 10 aprilie 2023.