Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  David Hockney, Cecily Brown și Nicolas Party, vedetele licitației de artă modernă și contemporană a Phillips
phillips london

David Hockney, Cecily Brown și Nicolas Party, vedetele licitației de artă modernă și contemporană a Phillips

Lucrări semnate David Hockney, Cecily Brown și Nicolas Party au fost vedetele celei mai recente licitații de artă modernă și contemporană a casei Phillips.

Licitația din 3 martie de la Londra a înregistrat un total de 29,9 milioane de lire sterline (40 de milioane de dolari), mai mult cu 5 milioane de lire sterline decât rezultatul vânzării similare din luna aprilie 2021.

Acum, 36 dintre cele 41 de loturi scoase la vânzare au fost adjudicate. Opt lucrări, inclusiv ale unora ca David Hockney, Günther Förg și Henry Moore, au fost asigurate înainte de a fi oferite spre vânzare.

Cel mai mare preț a fost obținut de „Self-Portrait on the Terrace” (1984) al lui David Hockney. Tabloul a fost adjudecat contra sumei de 4,9 milioane de lire sterline. Lucrarea „When Time Ran Out” (2016), semnată Cecily Brown, a fost vândută pentru 3,7 milioane de lire sterline, după ce a fost estimată la 2 milioane de lire sterline.

A treia cea mai mare adjudecare a fost pentru pânza „Houses” (2015), pictată de Nicolas Party, contra sumei de 1,5 milioane de lire sterline.

Au mai fost vândute lucrări de Jadé Fadojutimi și Lauren Quin, iar pentru Issy Wood a fost stabilit un record de artist – tabloul „Chalet” (2019) a fost vândut pentru 441.000 de lire sterline, de patru ori valoarea estimării.

Casa de licitații, deținută de Mercury Group, companie cu sediul la Moscova, a anunțat că donează întreg comisionul obținut din licitație unui fond pentru ajutorarea ucrainenilor. Suma alocată este de 5,8 milioane de lire sterline (7,7 milioane de dolari), potrivit artnews.com.