Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  David Lewis Gallery, încă o galerie newyorkeză închisă anul acesta
david lewis gallery

David Lewis Gallery, încă o galerie newyorkeză închisă anul acesta

David Lewis Gallery este o altă galerie din Manhattan care va fi închisă anul acesta, mai exact la jumătatea verii, când se va încheia și expoziția „Everyone Loves Picabia”.

După 11 ani de activitate, David Lewis Gallery își va înceta activitatea, alăturându-se astfel numeroaselor galerii din Manhattan care și-au închis porțile în acest an.

Fondatorul David Lewis a spus că este timpul pentru un nou capitol care va dezvolta în continuare relațiile cu artiștii.

Istoric și critic de artă, Lewis și-a deschis galeria omonimă în 2013, la 88 Eldridge Street, în Lower East Side din Manhattan. Inițial, s-a axat pe talentele emergente, cum ar fi expozițiile pictoriței Lucy Dodd și ale artistei de performance Dawn Kasper. Galeria și-a extins lista cu artiști printre care Barbara Bloom, o foto-conceptualistă din Pictures Generation, Mary Beth Edelson, o influentă activistă feministă și artistă al cărei renume s-a pierdut, și Thornton Dial, artist autodidact dinn Alabama.

Galeria s-a mutat în Tribeca în 2021, în plină ascensiune ca nou cartier al galeriilor de artă, având în vedere că mai multe astfel de spații au ajuns acolo din Chelsea, Lower East Side și Midtown. Cu toate acestea, nici un loc din Manhattan nu pare neatins de recenta tulburare comercială. Doar anul acesta, galerii vechi precum Washburn Gallery, Alexander and Bonin și Marlborough Gallery, dar și unele mai noi, ca Foxy Production, Queer Thoughts și JTT, au anunțat că își încetează activitatea.