Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Dealerul de artă Mariane Ibrahim își va deschide a treia galerie
mariane ibrahim gallery, ciudad de mexico, galerie

Dealerul de artă Mariane Ibrahim își va deschide a treia galerie

Dealerul de artă Mariane Ibrahim, de numele căruia sunt legate două spații expoziționale, în Chicago și Paris, își va deschide o a treia galerie.

Ea va inaugura un spațiu în Ciudad de Mexico, în februarie 2023, când în oraș va avea loc principalul târg de artă din țară, Zona Maco.

„Mergem încotro este viitorul, nu unde se află prezentul”, a declarat Ibrahim pentru artnews.com. „Ciudad de Mexico este pentru noi viitorul și locul cu care am avut o legătură puternică, înainte de orice considerente de piață”.

Galeria va fi găzduită de un imobil din secolul 19, cu două niveluri și o suprafață de 3.000 de metri pătrați, în cartierul Cuauhtémoc.

Prima expoziție de aici va fi dedicată artistei Clotilde Jiménez, stabilită în Ciudad de Mexico.

Mariane Ibrahim și-a deschis prima galerie în Seattle, în urmă cu un deceniu. A mutat-o în Chicago, în 2019, iar doi ani mai târziu a deschis un spațiu în Paris.

Galeria Ibrahim a participat la recentele ediții Zona Maco, acolo creându-și legături cu scena artistică mexicană. Printre artiștii pe care îi reprezintă se numără Amoako Boafo, Peter Uka, Ayana V. Jackson și Carmen Neely.

Credit foto: Setti Kidane/ Mariane Ibrahim