Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /   „Dedicație vieții”, expoziție cu lucrări de Daniela Făiniș, la galeria Senso
daniela fainis, senso, curatorial.ro

 „Dedicație vieții”, expoziție cu lucrări de Daniela Făiniș, la galeria Senso

Daniela Făiniș, artist ceramist recompensat cu medalia „Meritul cultural” în gradul de Comandor oferită de Președinția României și care a realizat trofee pentru Concursul Internațional „George Enescu” 2018, va expune o serie de lucrări la galeria bucureșteană Senso sub titlul „Dedicație vieții”.

Expoziția curatoriată de Ana Daniela Sultana va fi vernisată pe 16 decembrie, la ora 18:00. Ea va putea fi vizitată până pe 28 decembrie, de luni până sâmbătă, între orele 12:00 și 19:00.

„Peste 30 de lucrări recente, preponderent florale, mizând pe intensitatea estetică a detaliului, fie că redau eflorescențe, petale, pistiluri sau frunze, majoritatea din porțelan de Limoges, alcătuiesc selecția expozițională din personala Danielei Făiniș «Dedicație vieții» de la galeria Senso”, transmite Ana Daniela Sultana.

Scurtă biografie Daniela Făiniș

Daniela Făiniș (n. 1961) este o artistă vizuală a cărei practică artistică se află la confluența dintre sculptură, pictură, grafică, tapiserie și ceramică, fiind cunoscută mai ales pentru cea din urmă, domeniu în care activitatea sa artistică numără realizări excepționale precum importante medalii, premii și distincții, între care „Meritul cultural” în gradul de Comandor oferit de Președinția României (București, 2004), Medalia de Aur a Concursului Internațional de Ceramică de la Gualdo Tadino (Perugia, 1989,1990), Mențiunea de Onoare a Concursului Internațional de Ceramică de la Mino (2002, 1998, 1992) și Premiul I la Bienala de Artă Ceramică (Aveiro, 1997).

Operele sale se afla în muzee și colecții din Belgia (Colecția de Artă a Parlamentului European de la Bruxelles), SUA (Colecția Atelierului de Ceramică din Philadelphia), Japonia (Colecția Fundației care susține ceramiștii de peste Ocean, Tajimi, Gifu) și România (Colecția Muzeului Național de Artă Contemporană și a Muzeului Cotroceni). În plus, Daniela Făiniș a realizat trofee pentru Concursul Internațional „George Enescu”.