Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Desen de Ion Popescu Gopo și colaje de Ion Bârlădeanu, în licitație la Alis. Un ulei pe pânză de Octav Băncilă, cel mai scump lot
treabă facută cu cap, gopo, licitatie, alis, curatorial.ro

Desen de Ion Popescu Gopo și colaje de Ion Bârlădeanu, în licitație la Alis. Un ulei pe pânză de Octav Băncilă, cel mai scump lot

Un desen în tuș realizat de artistul plastic și cineastul Ion Popescu Gopo și colaje de Ion Bârlădeanu sunt scoase la vânzare în licitația organizată de casa Alis pe 23 octombrie, în care o lucrare ulei pe pânză de Octav Băncilă este cel mai scump lot.

„Treabă făcută cu cap”, desen în tuș semnat Gopo, este scos la vânzare pornind de la 1.600 de lei.

Ion Bârlădeanu este prezent în licitație cu două colaje a căror vânzare pornește de la 1.100 de lei, respectiv 1.400 de lei.

raliu, bârlădeanu, alis, curatorial.ro

„Raliu”, Ion Bârlădeanu

Din totalul de 52 de loturi, cea mai valoroasă este „Rabin”, ulei pe pânză de Octav Băncilă, care a primit un preț de pornire de 69.000 de lei.

rabin, bancila, alis, curatorial.ro

„Rabin”, Octav Băncilă

Este urmată de „Întoarcerea de la câmp”, acuarelă pe hârtie de Gheorghe Petrașcu, cu preț de pornire de 28.700 de lei, și de „Strada Sfinții Apostoli”, tehnică mixtă de Theodor Pallady, cu preț de pornire de 9.800 de lei.

În licitație sunt incluse lucrări de Vasile Grigore, Samuel Mutzner, Dan Hatmanu, Ion Pacea, Iosif Steurer și Magdalena Rădulescu.