Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Desenul mural „Radiant Baby” realizat de Keith Haring în casa natală, scos la licitație
keith haring, mural, curatorial

Desenul mural „Radiant Baby” realizat de Keith Haring în casa natală, scos la licitație

Desenul mural „Radiant Baby” realizat de Keith Haring în camera lui din casa în care a crescut în Pennsylvania va fi scos la licitație pe 14 septembrie.

Keith Haring a desenat silueta, un copil care se târăște și e înconjurat de o aură, cu un marker auriu deasupra unui întrerupător de lumină, pe peretele încăperii din casa natală din Kutztown, statul Pennsylvania.

Pe 14 septembrie, micul mural va fi vândut în licitația de artă postbelică și contemporană a casei Rago/Wright’s din New Jersey.

Desenul, care are o înălțime de aproximativ 13 centimetri, va fi oferit spre vânzare cu o porțiune din peretele albastru pe care a fost realizat.

Keith Haring, care s-a mutat la New York în 1978 pentru a urma cursurile Școlii de Arte Vizuale, și-a vizitat deseori părinți în Pennsylvania.  Christine Isabelle Oaklander, istoric de artă, i-a asistat pe actualii proprietari ai casei să aducă lucrarea în licitație. Ea consideră că e foarte probabil ca artistul să fi creat desenul în timpul uneia dintre vizite.

În licitație vor fi prezente și două afișe pe care artistul le-a realizat pentru evenimentele Long Island Focus on Art, în 1988, și City Kids Speak on Liberty, în 1986. Casa de licitații nu a dezvăluit estimarea celor trei loturi.

Keith Haring a murit în 1990, la vârsta de 27 de ani, din cauza unor complicații pe fondul infectării cu HIV.