Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial  /  Artǎ   /  Despre masculinitate toxică și simboluri autoritare, în ultima expoziție Cazul101
soft crush. hard life, virginia lupu

Despre masculinitate toxică și simboluri autoritare, în ultima expoziție Cazul101

„Soft Crush. Hard Life”, o expoziție personală a Virginiei Lupu, este prezentată de Cazul 101 la Galeria Catinca Tabacaru din București, începând cu 6 iunie. După 7 ani de susținere a viziunilor curatoriale independente, Cazul101 se încheie cu o expoziție solo puternică.

„Ca susținători de lungă durată ai practicilor artistice îndrăznețe și independente, suntem mândri să oferim spațiul de proiect al galeriei pentru acest capitol final al Cazul101, o platformă care a sfidat în mod constant normele și a încurajat vocile radicale”, se arată într-un comunicat.

Această expoziție marchează un sfârșit, sărbătorește reziliența, creșterea și transformarea unui spațiu care a centrat în mod constant voci alternative, artiști emergenți și narațiuni cu încărcătură politică.

„În «Soft Crush. Hard Life», arhiva dominatrix a Virginiei Lupu transformă fetișul în rezistență feministă, zdrobind masculinitatea toxică și simbolurile autoritare. Artistă și lucrătoare sexuală stabilită în București, s-a născut imediat după Revoluția din 1990. Prin lucrările ei, încearcă să își prezinte subiecții așa cum există și coexistă în societate, fără a le modifica aspectul pentru a se potrivi normelor, așteptărilor sau stereotipurilor sociale.
În rolul său de dominatoare politică, Lupu practică BDSM într-un mod care subminează valorile capitalismului, considerând «femdom» (dominația feminină) și «findom» (dominația financiară) forme de rezistență politică la exploatarea patriarhală. Pentru ea, este o oportunitate de a reinventa dinamica puterii de gen având în vedere justiția socială”, notează Bianca Băjenaru, curatoare.

La finalul proiectului, fondatorul Robert Băjenaru transmite: „Tuturor celor care ne-au sprijinit în acești ani nu întotdeauna ușori, dar întotdeauna frumoși, le mulțumim. Împărtășim acest moment cu voi și cu toți artiștii incredibili alături de care am avut bucuria și privilegiul să pășim”.

Spațiul coordonat de artiști Cazul101 a fost inițiat în Str. Doctor Carol Davila nr. 101, ulterior fiind mutat într-un garaj din Cotroceni și, în final, la Atelierele Malmaison, unde studiourile și galerii încep deja să plece, din cauza dublării chiriei.

Credit foto: Alexandra Cojo

nl image

Descoperă arta alături de noi – abonează-te acum!

Artă, artiști, frumusețe și istorii inedite..
Abonează-te la newsletter pentru o selecție curatoriată de povești din lumea artei și a frumuseții care ne înconjoară.

Nu trimitem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.