Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Layers of Reality”, dialog artistic transatlantic prezentat la ICR New York
layers of reality

„Layers of Reality”, dialog artistic transatlantic prezentat la ICR New York

Expoziția colectivă „Layers of Reality”, un dialog artistic între Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara și School of Visual Arts – Computer Arts Department din New York, va fi prezentată în  Galeria „Brâncuși” şi în Sala „Norman Manea” a Institutului Cultural Român de la New York.

„Layers of Reality”, proiect internațional realizat sub marca Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023, prezintă contribuțiile timișorene la cultura vizuală românească și are ca obiectiv consolidarea relațiilor academice cu SUA. Expoziția va fi deschisă în perioada 8 – 28 septembrie 2023.

Șapte artiști români și americani, în expoziția multimedia

Curatoriată de Maria Orosan-Telea (România), Lotte Marie Allen și LJ McNerney (SUA), expoziția multimedia prezintă lucrările a patru artiști români – Aura Bălănescu, Dorian Bolca, Cosmin Haiaș, Andreea Medar, absolvenți ai Facultății de Arte și Design din Timișoara – și a trei artiști americani – Hershel Carbajal, Kristie Kish și Jintong Yang, absolvenți ai School of Visual Arts – Computer Arts Department din New York.

Prin selecția curatorială propusă și prin intermediul instalațiilor hibride, expoziția explorează ideea unor noi modalități de abordare a realității, în care estetica imaginilor tehnologice care interferează cu producția artistică poate dezvolta noi funcționalități.

Această iniţiativă colaborativă face parte din strategia culturală a ICR New York de creare a unei platforme de dialog între artiştii români şi artiştii americani/internaţionali, dar şi între instituţii românești și americane de artă și academice, în vederea dezvoltării unor parteneriate pe termen lung şi fructificării diferitelor oportunități de colaborare.