Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Digital Art Week, de la Londra în șase orașe din lume
w1, londra, digital art week

Digital Art Week, de la Londra în șase orașe din lume

Prima ediție a Digital Art Week va avea loc la Londra, în perioada 3 – 10 noiembrie 2022, când vor avea loc șase evenimente la care publicul va avea acces gratuit. După capitala Regatului Unit, vor fi organizate ediții la Paris, Lisabona, New York, Miami, Seul și Tokyo.

Noua inițiativă se va desfășura în diverse spații din Londra, pentru început, cu obiectivul de a aduce „arta digitală maselor printr-o săptămână de expoziții impresionante”. Digital Art Week (DAW) va reprezenta o platformă pentru jucătorii de pe piața NFT și metaverse.

Outernet va fi unul dintre principalele centre ale săptămânii. Aici, grupul anonim Smashtoshi va prezenta „Artists to Watch”, pe 6 noiembrie, cu lucrări ale unora ca Hackatao, Deekay, Paul Milinski și Defaced. Expoziția este gândită pentru prezentarea unor artiști emergenți, dar și a unora consacrați în domeniu.

Expoziția „Verse”, de pe 8 noiembrie, va explora „subiectul gestului în practica artei digitale”, după cum a fost anunțat. Aici vor fi incluse piese din colecția Metaversal, inclusiv create de Sofia Crespo, Tyler Hobbs, Casey Reas și Mathias Isaksen.

La W1 Curates, artistul digital Andrés Reisinger și regizorul de film Sam Mason vor prezenta „Any Day Now”, pe 10 noiembrie, o lucrare digitală ce reflectă asupra ciclului vieții și a tot ce se întâmplă în cadrul acestuia.

Accesul publicului este gratuit la evenimente, însă biletele cu valoare zero vor fi câștigate prin tragere la sorți și câștigătorii vor fi anunțați prin e-mail.

Credit foto: Digital Art Week