Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Dimény András, eseu plastic despre om, la Muzeul de Artă Brașov
dimény andrás

Dimény András, eseu plastic despre om, la Muzeul de Artă Brașov

Artistul contemporan Dimény András propune expoziția „Prezență solubilă”, alcătuită din lucrări de pictură, colaj și din instalații, începând cu 17 martie, la Muzeul de Artă Brașov.

Expoziția temporară, al cărei curator este muzeograful Sînziana Dumitrescu, este un eseu plastic în jurul unor teme filosofice universale, după cum este prezentat într-un comunicat remis curatorial.ro.

„Prezența solubilă” este o reinterpretare a întrebării „Ce este omul?” și urmărește cum se raportează acesta la lumea înconjurătoare. Se urmărește concentrarea și disoluția valorilor spirituale în acțiunile noastre de zi cu zi.

dimény andrás 1

Prin arta sa, Dimény András introduce elemente simbolice și metaforice ce trimit la ideea filmului „Călăuza”, regizat de Andrei Tarkovsky, și la scrierile unor mari gânditori precum Franz Kafka și Constantin Noica. Lucrările sunt realizate într-o varietate de tehnici: instalație, pictură, colaj, elementele naturale relaționând cu cele sintetice.

Dimény András (n. 1968) este un artist brașovean cu studii de pictură la Facultatea de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca. În prezent este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Brașov, și profesor la Liceul Vocațional de Arte Plastice „Hans Mattis-Teutsch” din Brașov. A avut șapte expoziții personale și a participat la zeci de expoziții de grup și tabere de creație.

Expoziția va fi deschisă la Muzeul de Artă Brașov, instituție publică ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Brașov, în perioada 17 martie – 1 mai 2022.

Credit foto: Muzeul de Artă Brașov