Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  DIPLOMA Show – Artiști, arhitecți, designeri români își pot înscrie proiectele pentru ediția din toamnă a festivalului
diploma 2

DIPLOMA Show – Artiști, arhitecți, designeri români își pot înscrie proiectele pentru ediția din toamnă a festivalului

DIPLOMA Show, festival dedicat noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, anunță startul înscrierilor de proiecte pentru ediția care va avea loc între 7 și 16 octombrie.

Până la data de 8 iulie, absolvenții promoției 2022 își pot înscrie, online, lucrările de diplomă, pentru a fi selectate și prezentate la festivalul de la Combinatul Fondului Plastic, organizat de The Institute.

Proiectele înscrise vor fi evaluate și selectate cu ajutorul unui board creativ format din peste 50 de specialiști seniori consacrați din industriile creative și arte vizuale, de la designeri, artiști, manageri culturali până la galeriști, arhitecți și curatori.

Cele mai bune proiecte vor fi expuse și promovate în cadrul ediției a IX-a DIPLOMA Show, care își propune să aducă împreună industriile creative, dar și să faciliteze conexiunea între noua generație de creatori și publicul larg.

În program, tururi ghidate

Programul evenimentului va consta atât în happening-uri multidisciplinare dezvoltate de tineri din universuri artistice complementare, în urma cărora vor rezulta instalații și produse artistice destinate publicului larg, cât și tururi ghidate și contexte de meet & greet dedicate comunităților creative.

Sub brandul DIPLOMA, vor fi dezvoltate în continuare activități și inițiative pe tot parcursul anului, cu scopul de a crea o comunitate ce dialoghează permanent, precum și contexte multiple pentru ca aceasta să se întâlnească.

Mai exact, brandul DIPLOMA constă în prezent în: DIPLOMA Show, festivalul din toamnă; Art In Progress, o serie de expoziții multidisciplinare ce aduce în fața publicului larg conținut artistic creat în ultimii 5 ani de către artiști tineri emergenți, respectiv prezentarea și promovarea permanentă a portofoliilor online ale alumnilor și foștilor participanți de la edițiile trecute ale festivalului DIPLOMA Show.

Până în 8 iulie, toți cei care vor să-și înscrie proiectul la DIPLOMA Show pot completa formularul online.