Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Diploma Show – Mai mult de 10.000 de vizitatori la ediția de anul acesta
iomo, diploma show, curatorial.ro

Diploma Show – Mai mult de 10.000 de vizitatori la ediția de anul acesta

Mai mult de 10.000 de persoane au vizitat pavilioanele din cadrul Combinatului Fondului Plastic unde a avut loc, între 7 și 16 octombrie, a noua ediție Diploma Show, singurul festival dedicat noii generații de artiști, arhitecți și designeri români.

Potrivit datelor transmise de organizatori, expozițiile au fost vizitate de 2 persoane pe minut.

În cele zece zile de Diploma Show au avut loc și petreceri și contexte de socializare de la Combinatul Fondului Plastic. Prima sâmbătă a festivalului a înregistrat un vârf de vizitatori, cu aproximativ 1.500 de persoane care au ajuns în spațiul din Băiculești 29, pentru a vedea lucrările a peste 120 de artiști din 17 categorii creative diferite.

O echipă ce depășește 100 de persoane a lucrat timp de 1.600 de ore pentru a organiza ediția cu numărul 9 a festivalului.

Pavilionul dedicat scenografiei a găzduit și un happening neconvențional de modă, care s-a aflat printre atracțiile Diploma Show din acest an.

120 de artiști și 17 discipline

Ediția Diploma Show din acest an a reunit peste 120 de artiști din 17 discipline creative diferite: de la pictură la foto-video, de la sculptură la design de produs, de la arhitectură la design grafic.

Expoziția cu cele mai bune lucrări ale absolvenților facultăților cu profil vocațional-creativ, selectate de un board creativ alcătuit din mai mult de 40 de profesioniști, s-a întins pe aproximativ 1.500 mp și 5 pavilioane diferite, în cadrul spațiului de la Combinatul Fondului Plastic.

Printre atracțiile ediției cu numărul IX s-a aflat și pavilionul dedicat scenografiei, o premieră pentru Diploma Show, printr-o inițiativă condusă de scenograful Adrian Damian.

De asemenea, cele 19 creații vestimentare din categoria modă au beneficiat de includerea într-un moment special, un happening de modă neconvențional organizat sub conceptul „Under construction”, semnat de Gavrilă Fashion Tellers.

Printre activitățile din cadrul festivalului s-au numărat ateliere de arhitectură, organizate în parteneriat cu De-a Arhitectura, destinate înțelegerii mediului construit înconjurător, prin deprinderea unor cunoștințe de bază de arhitectură, planificare urbană și design de produs; evenimentul Open Doors, care a însemnat deschiderea atelierelor artiștilor consacrați din cadrul Combinatului Fondului Plastic pentru publicul larg; instalația imersivă IQOS x H3 – Synesthesium, care a transformat emoțiile vizitatorilor în proiecții spectaculoase, respectiv brațul robotic ce a pregătit cocktailuri din viitor, printate 3D.

Selecția finală a proiectelor artistice pe care publicul le-a putut vedea la Diploma Show în acest an a fost realizată din mai mult de 450 de înscrieri realizate de absolvenții de la 17 specializări diferite ale universităților din țară.

Au participat Universitatea Națională de Arte din București, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”,  Universitatea Politehnică din București, Universitatea de Artă și Design din Cluj, Facultatea de Arhitectură și Urbanism (Univ. Tehnică din Cluj-Napoca), Facultatea de Arhitectură „George Matei Cantacuzino” (Univ. Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași), Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, Facultatea de Arte și Design (Universitatea de Vest din Timișoara), Facultatea de Arhitectură și Urbanism (Universitatea Politehnică Timișoara).