Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Doamne din Craiova – Tipare ale feminității în secolul al XIX-lea
expo doamne din craiova

Doamne din Craiova – Tipare ale feminității în secolul al XIX-lea

O expoziție care reunește lucrări de pictură, fotografie și documente ce subliniază rolul important al unor femei în comunitatea craioveană va fi vernisată în Sala Oglinzilor a Palatului Jean Mihail pe 23 martie.

Expoziția „Doamne din Craiova – Tipare ale feminității în secolul al XIX-lea” este organizată de Muzeul de Artă Craiova în parteneriat cu Serviciul Județean al Arhivelor Naționale-Dolj și va fi deschisă până pe 24 aprilie.

Ea aduce în atenția publicului imaginile și poveștile câtorva dintre femeile care, din poziția privilegiată oferită de nume, avere sau talent, au contribuit, prin acțiuni caritabile, la bunăstarea comunității și, prin educație, la oferirea unor modele existențiale exemplare tinerelor generații.

Nume precum Aristia Aman, Areti Fotino, Elena Dumba, Polina Vorvoreanu și Maria Teodorini, au intrat în conștiința publică, iar altele urmează să fie descoperite de vizitatori. Expoziția va cuprinde lucrări de pictură, fotografii și documente de epocă, completate de informații relevante pentru contextul istoric în care au trăit și activat aceste doamne.