Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Domenico Cunego, maestru al gravurii – expoziție la Palatul Brukenthal
cunego

Domenico Cunego, maestru al gravurii – expoziție la Palatul Brukenthal

Expoziția „Domenico Cunego, maestru al gravurii” va fi inaugurată în Cabinetul de Stampe și Desene din Palatul Brukenthal pe 20 aprilie și va putea fi vizitată până pe 22 mai.

Curatorul expoziției este Raluca-Georgiana Cobuz.

Cunoscut și apreciat pentru reproducerile sale după cei mai mari artiști italieni din toate timpurile și executate cu o veritabilă măiestrie, Domenico Cunego (Verona, 1726 – Roma, 1803), care s-a bucurat de o viață lungă și o carieră prosperă, este un nume deosebit de important pentru grafica italiană a secolului al XVIII-lea, spune curatoarea.

Expoziția îi prezintă lucrările aflate în colecția de grafică italiană a Muzeului Național Brukenthal, respectiv cele din seria de gravuri pentru Schola Italica Picturae, publicată de Gavin Hamilton la Roma în 1773, reprezentând pentru artist unele dintre cele mai importante opere ale carierei sale.

În acea perioadă, el a gravat și numeroase lucrări după mari artiști precum Tițian, Giorgione, Reni, Guercino, Domenichino, dar și portrete de papi, artistul fiind deja cunoscut și apreciat în lumea artistică romană, mai explică Raluca-Georgiana Cobuz.