Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Dora Maar”, portret pictat de Pablo Picasso, cumpărat de un colecționar japonez
dora maar, pablo picasso

„Dora Maar”, portret pictat de Pablo Picasso, cumpărat de un colecționar japonez

„Dora Maar”, portret pictat de Pablo Picasso în 1939, a fost cumpărat într-o licitație Sotheby’s Hong Kong de un colecționar japonez pentru mai mult de 21 de milioane de dolari.

A fost prima dată când un portret al fotografei, cu care artistul a avut o relație mai mulți ani, a fost vândut în Asia. Tabloul a fost estimat la 17,6 milioane de dolari.

Suma de 21,6 milioane de dolari reprezintă al doilea cel mai mare preț plătit pentru o lucrare Picasso în Asia.

Licitația de artă contemporană și modernă din Hong Kong a obținut un total de 164,2 milioane de dolari. Au fost înregistrate recorduri pentru operele a 14 artiști, printre care Anna Weyant, Louise Bonnet, Tomokazu Matsuyama, Robert Alice, Chris Huen Sin Kan, Michael Lau, Atsushi Kaga și Peter McDonald.

Cea mai profitabilă seară de licitații pentru Sotheby’s Hong Kong

Sotheby’s Hong Kong a organizat trei licitații pe 27 aprilie, iar totalul acestora a fost de 221,8 milioane de dolari, cel mai mare obținut într-o singură seară la casa de licitații din orașul asiatic.

Cinci loturi au fost vândute pentru mai mult de 13 milioane de dolari americani – Louise Bourgeois, diamantul de Beer, Wu Guanzhong, Yoshitomo Nara și Pablo Picasso.

Diamantul albastru De Beer a fost vândut pentru 57,5 milioane de dolari – cel mai mare preț obținut vreodată de un diamant vândut la licitație.

„Spider IV” al lui Louise Bourgeois a fost adjudecat contra sumei de 16,5 milioane de dolari devenind cea mai valoroasă sculptură oferită în Asia.

Potrivit casei de licitații, 95% dintre lucrările de artă modernă scoase la vânzare au fost adjudecate, și 98% dintre cele de artă contemporană.