Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Două expoziții temporare, în spații restructurate ale Muzeului de Artă Brașov
mario passavanti

Două expoziții temporare, în spații restructurate ale Muzeului de Artă Brașov

Expozițiile „Refugiu în peisaj. Valeriu Maximilian”, curatoriată de Andreea Pocol, și „Mario Passavanti, artist al Florenței. Confluențe româno-italiene în pictura contemporană” vor fi vernisate la finalul lunii iulie, la Muzeul de Artă Brașov.

Spațiul dedicat expozițiilor temporare a fost restructurat și va fi inaugurat odată cu aceste expoziții.

„Refugiu în peisaj. Valeriu Maximilian”, deschisă în perioada 26 iulie – 10 septembrie 2023, aduce în atenția publicului o selecție de peisaje în acuarelă realizate de artistul brașovean Valeriu Maximilian (1895 – 1945). Vizitatorii vor putea călători pe urmele sale în lucrările expuse în Sala Unu de la parterul muzeului.

refugiu in peisaj. valeriu maximilian

„Refugiu în peisaj. Valeriu Maximilian”

În perioada 28 iulie – 15 august 2023, este găzduită expoziția „Mario Passavanti, artist al Florenței. Confluențe româno-italiene în pictura contemporană”. Lucrările reprezentând portrete, peisaje, naturi statice și arta abstractă prezintă activitatea artistică a lui Mario Passavanti desfășurată pe parcursul a patru decenii.