Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Două galerii românești, la Art Basel Miami Beach
art basel miami beach 2023

Două galerii românești, la Art Basel Miami Beach

Mai mult de 280 de expozanți, între care două galerii românești, au fost anunțați pentru ediția de anul acesta a târgului Art Basel Miami Beach, care va avea loc în perioada 6 – 8 decembrie 2024 și va fi primul condus de Bridget Finn.

La Miami Beach Convention Center, vor participa – din 34 de țări și teritorii – 283 de entități, cu șase mai multe față de anul trecut, între care renumitele Gagosian, Hauser & Wirth, Pace, David Zwirner și Thaddaeus Ropac.

Treizeci și două de galerii vor participa acum pentru prima dată. Între ele, în secțiunea Positions, se află Galeria Catinca Tabacaru din București, care îl va prezenta pe artistul zimbabwean Terrence Musekiwa.

Galeria Nicodim, care, pe lângă București, are sedii în Los Angeles și New York, va reveni la târg în secțiunea principală.

Pe lângă aceasta, Art Basel Miami Beach include cinci secțiuni: Nova, pentru lucrări realizate în ultimii trei ani; Positions, pentru prezentări solo ale artiștilor emergenți; Survey, pentru prezentări ale lucrărilor realizate înainte de 2000; Kabinett, pentru prezentări în cadrul unui stand principal; și Meridians, pentru lucrări de mari dimensiuni, care în acest an este curatoriată de Yasmil Raymond, directorul demisionar al Portikus. La ediția din acest an va reveni și programul Conversations al târgului, care va fi organizat de scriitoarea Kimberly Bradley.

Credit foto: Art Basel