Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Dragoș Burlacu și Răzvan Neagoe, la ETAJ Artist Run Space
etaj artist run space, despre arbori si nu numai

Dragoș Burlacu și Răzvan Neagoe, la ETAJ Artist Run Space

Artiștii Dragoș Burlacu și Răzvan Neagoe expun o serie de lucrări „Despre arbori și nu numai” la ETAJ Artist Run Space din București.

Proiectul aduce în prim-plan preocuparea pentru natură a celor doi, pentru lucrurile aparent neînsemnate ale traiului contemporan, dar care constituie de fapt schimbarea de perspectivă, devenind subiect de explorat la nivelul gândirii și reprezentării pentru fiecare dintre ei, prin pictură și fotografie.

Laboratorul personal se recompune în spațiul de expunere în jurul unor puncte de interes comune. Elementele care formează peisajul exterior sunt mecanisme vii într-un incubator personal în care se formează lumea, folosind un algoritm actual despre prezență și absență.

Distanța dintre natură și călător este spațiul de desfășurare al proiectului, locul în care se generează ideile și în care privim prin lentila autorilor, păstrând însă unghiul propriu de vedere „Despre arbori și nu numai” devine astfel un proiect despre fiecare dintre noi.

Scurte biografii

Dragoș Burlacu și Răzvan Neagoe sunt colegi de generație, trăiesc și lucrează în Bacău, respectiv București. De-a lungul timpului, legați și de o amiciție, au participat la numeroase proiecte și expoziții împreună, proiectul „Despre arbori si nu numai” fiind o reîntâlnire sub umbrela ETAJ Artist Run Space.

Dragoș Burlacu (n.1978) folosește o gamă largă de stiluri și medii pentru a crea lucrări care leagă abstractul și figurativul. Lucrările lui sunt simbolul explorării de sine prin procesul creativ și o analiză a lumii care ne înconjoară. Dualitatea și flexibilitatea artistului se oglindesc în creațiile sale și în varietate de teme pe care le abordează.

A studiat pictura la Universitatea Natională de Arte din București. În 2013, a fost nominalizat la premiul european International Strabag Art Award. A avut expoziții personale în Londra, București, Bacău, Arad, și participări la expoziții colective în Liverpool, Padova și la Bienala de Artă de la Moscova. Lucrările lui se află în colecții particulare din Londra, Grenoble, Paris, Frankfurt și București. Dragoș Burlacu trăiește și lucrează în Bacău.

Răzvan Neagoe (n. 1974) se exprimă prin fotografie, pictură, obiect, colaj, performance, instalație, landart și new media, dezvoltând proiecte cu tentă socială, de arhitectură și de recuperare a operelor clasice.

A studiat pictura, apoi grafica printr-un masterat la Universitatea Națională de Artă din București. În 2007, a obținut „Premiul pentru tineret” al Uniunii Artiștilor Plastici din România, împreună cu Alina Tudor, prin activitatea unui grup de lucru. Lucrările lui au fost prezentate atât în expoziții personale, cât și de grup, printre care în grupul focAR, Urban Jealousy – the 1st International Roaming Biennial of Tehran, Bienala Bucureşti 5, Biennale d’Art Contemporain de Lyon. În prezent, trăieste și lucrează în București.

Credit foto: ETAJ Artist Run Space