Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Ecologii ale intimității, un proiect Trio Definition – Dorin Cucicov, Wilfred Tomescu, Maria Năstase
ecologies of intimacy afis

Ecologii ale intimității, un proiect Trio Definition – Dorin Cucicov, Wilfred Tomescu, Maria Năstase

Instalația „Ecologies of Intimacy”, un proiect de Trio Definition – Dorin Cucicov, Wilfred Tomescu, Maria Năstase -, este un spațiu interactiv care permite o explorare a intimităților.

Un organism fantomatic creat din așternuturile colectate ale prietenilor și familiilor noastre — draperii spectrale care se topesc într-un aranjament lax pe pereți și tavane, explorând modul în care noțiunile de intimitate formează și sunt modelate de relațiile intime.

Ea va fi amplasată în perioada 24 – 26 noiembrie, la DIGITAL:CANVAS\ din Timișoara. Va putea fi vizitată între orele 14:00 și 21:00.

Instalația „Ecologii ale intimității / Ecologies of Intimacy” e definită ca o sculptură interactivă, proiectată să răspundă atât la prezență fizică, cât și la proximitate cu utilizarea de electronice DIY — tuburi de aer, relee, ventilatoare electrice — și un spațiu sonor personalizat.

Despre artiștii participanți la proiect

Dorin Cucicov este un artist interactiv și educator de programare creativă. El deține o licență în Informatică și un master în Tehnologii Interactive în artele performative și media. În prezent, studiază la Școala Interdisciplinară de Studii Doctorale din București, concentrându-se pe recunoașterea emoțiilor din sunet. Cercetările sale se axează pe medii interactive, tehnologii emergente AI și cooperarea între oameni și mașini. Este activ implicat în predarea unui laborator de Codare Creativă la Universitatea UNATC din București. În demersurile sale artistice, explorează conceptul de mașini senzitive și semnificația emoțiilor în relațiile om-mașină. În ultimii trei ani, a dezvoltat cu succes mai multe instalații interactive care abordează această dualitate. Explorează activ proiecte electronice DIY și tehnici de programare creativă în practica sa artistică.

Wilfred Tomescu este interesat de noțiunile de spațiu și loc, gândire spațială, crearea de spații și acustică, o cercetare și practică începută cu un studiu de licență în Studii Arhitecturale la Universitatea de Arte din Bournemouth (UK) și dezvoltată în realizarea de instalații și performance sonor în timpul masterului în Teoria Critică a Artei la Dutch Art Institute, Olanda. Ca student, a scris articole experiențiale și poetice regulate despre seria de pavilioane arhitecturale ale Galeriei Serpentine (Londra) pentru buletinul anual al Studenților de la Royal Institute of British Architects. Pe parcursul studiilor și eforturilor sale artistice, Wilfred și-a menținut o practică constantă de scris, investigând limbajul, în special în calitățile sale sonore, referitoare la sunet, ritm, ton și text performativ.

Maria Năstase lucrează ca videograf și fotograf freelancer, cercetător în domeniul științelor sociale, consultant în cercetare cu componente multimedia și instructor de ateliere multimedia pentru elevii de liceu. Proiectele ei integrează tehnologii interactive pentru a crea noi medii și interfețe pentru cercetarea vizuală. A absolvit un master în Film Etnografic la Granada Center for Visual Anthropology, Universitatea din Manchester și a studiat Tehnologii Interactive pentru Artele Performative și Media la CINETic, UNATC.