Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Everybody Knows”, amplă expoziție Leonard Cohen la Toronto
leonard cohen, expozitie

„Everybody Knows”, amplă expoziție Leonard Cohen la Toronto

O expoziție amplă îi este dedicată lui Leonard Cohen, romancier, poet și cantautor canadian, la Art Gallery of Ontario.

Reală forță artistică, Leonard Cohen este renumit în întreaga lume pentru meditațiile sale despre frumusețe, moarte, pierdere și inima umană.

„Everybody Knows”, prima expoziție de muzeu care prezintă colecțiile Leonard Cohen Family Trust, prezintă numeroasele fațete ale vieții creative a lui Cohen. Imagini rare de la concerte și materiale de arhivă, inclusiv instrumente muzicale, caiete, versuri și scrisori, sunt prezentate alături de fotografii, desene și artă digitală create de Cohen de-a lungul mai multor decenii.

Două instalații multimedia de mari dimensiuni, împrumutate de la Musée d’art contemporain din Montreal, evidențiază vocea, muzica și prezența scenică singulare ale lui Cohen.

Curatoriată de Julian Cox, director adjunct și curator-șef al AGO, „Leonard Cohen: Everybody Knows” este organizată de Art Gallery of Ontario (Toronto) cu sprijinul Leonard Cohen Family Trust și al Musée d’art contemporain de Montréal. Expoziția este deschisă până pe 10 aprilie 2023.

Scurtă biografie Leonard Cohen

Leonard Cohen (1934 – 2016) a fost poet, cantautor și romancier canadian. Muzica, versurile și cărțile sale sunt admirate la nivel mondial.

Născut și educat la Montreal, cariera artistică a lui Cohen a început în 1956, odată cu publicarea primei sale cărți de poezie, „Let Us Compare Mythologies”. De-a lungul carierei, a publicat numeroase cărți de poezie și două romane, „The Favourite Game” și „Beautiful Losers”, iar în 1993, „Stranger Music: Selected Poems and Songs”.

A înregistrat mai mult de zece albume de studio, iar numeroși artiști i-au preluat cântecele. A murit la Los Angeles și a fost înmormântat în secret la Montreal.

Foto: Leonard Cohen, „Self-Portrait”, 1979 © Leonard Cohen Family Trust