Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Evidence”, un montaj audio-vizual semnat de Patti Smith şi Soundwalk Collective, prezentat la Centrul Pompidou
expoziţie evidence, afiş, centrul pompidou, curatorial

„Evidence”, un montaj audio-vizual semnat de Patti Smith şi Soundwalk Collective, prezentat la Centrul Pompidou

„Evidence”, un montaj audio-vizual semnat de Patti Smith şi Soundwalk Collective, va fi prezentat la Centrul Pompidou, în perioada 20 octombrie, 2022 -23 ianuarie, 2023.

Proiectul traversează opera creatorilor Arthur Rimbaud, Antonin Artaud, René Daumal şi a fost conceput special pentru centrul de artă parizian. Cuprinde lucrări audio, filme, imagini abstracte, instalaţii, printre care creaţii semnate de Patti Smith, din arhiva personală, dar şi colecţii care aparţin Musée National d’Art Moderne sau MoMA.

Un proiect inspirat de călătorii

În perioada 2019 – 2021, Stephan Crasneanscki şi Patti Smith au colaborat pentru a crea „Perfect Vision”, un triptic de albume inspirat de textele a trei poeţi francezi intraţi în mitologie: Antonin Artaud, Arthur Rimbaud şi René Daumal. Esenţa operei acestora este legată de dorinţa de a ajunge pe tărâmuri necunoscute, pentru a se descoperi pe ei înşişi şi propria artă. Albumele au fost înregistrate în Sierra Tarahumara, Mexic, în Etiopia, respectiv pe  vârfurile Munţilor Himalaya, în India.

Credit foto: Centre Pompidou