Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Expoziţia “In America: An Anthology of Fashion” – la The Metropolitan Museum din New York

Expoziţia “In America: An Anthology of Fashion” – la The Metropolitan Museum din New York

Aceasta poate fi admirată între 7 mai şi 5 septembrie şi este a doua parte a unei ample prezentări a ceea ce înseamnă şi ce a însemnat moda în Statele Unite ale Americii. Prima parte, “In America: A Lexicon of Fashion”, poate fi văzută la the Anna Wintour Costume Center.

“An Anthology of Fashion” prezintă moda din secolul XVIII până în prezent, în camere special amenajate.

Interioarele şi modul în care au fost acestea create sunt martori a două secole din viaţa curentă din Statele Unite ale Americii şi spun poveşti variate – de la cele private la cele cu implicaţii politice, de la stil la cultură şi de la estetică la ideologie, arată reprezentanţii The Met.

Poveştile vor fi spuse şi prin intermediul unei tehnologii de “stop-cadru”, realizată în colaborare cu regizori de film celebri. Scopul acestor puneri în scenă este să afle şi să transmită rolul vestimentaţiei în conturarea identităţii americane şi să nuanţeze istoria stratificată a camerelor special create pentru eveniment.

Credit foto: The Metropolitan Museum