Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziţia „Anarchic Games”, de Gabriel Caloian, va fi vernisată la ArtEast Gallery din Iaşi
ArtEast Gallery, Anarchic Games, Curatorial

Expoziţia „Anarchic Games”, de Gabriel Caloian, va fi vernisată la ArtEast Gallery din Iaşi

Expoziţia „Anarchic Games”, de Gabriel Caloian, va  fi vernisată la ArtEast Gallery din Iaşi, pe 23 septembrie. Aceasta este deschisă până pe 16 octombrie.

Curatoarea, Dana Lungu, afirmă că anarhismul artistului „se consumă în scene regizate fantast și subversiv, cu rafinament cromatic și compoziții impredictibile”.

„În loc să facă o revoluție sau măcar o răzmeriță, Gabriel Caloian desenează”, adaugă curatoarea.

Gabriel Caloian s-a născut în 21 ianuarie 1979, la Buzău. Trăiește și lucrează în Iași. A absolvit în 2008 Facultatea de Arte Plastice, Decorative şi Design din Iaşi, secţia Grafică, iar în 2010, masteratul de Grafică, din cadrul aceleiași facultăți.

Din 2009, este membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania – Filiala Iași. Din 2017, este membru al grupului Five̛ Ơ Shock, alături de artiștii Radu Carnariu și Larissa Danilov.

Este laureat al Premiului Național pentru Grafică acordat de Uniunea Artiștilor Plastici din România (2020), precum și al altor premii prestigioase de grafică din țară.