Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziția Brâncuși de la Timișoara, încheiată cu lansarea unei monede omagiale
14 brancusi, timisoara mnart, curatorial.ro, peștele 1924

Expoziția Brâncuși de la Timișoara, încheiată cu lansarea unei monede omagiale

Expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale” de la Muzeul Național de Artă din Timișoara va fi încheiată, pe 28 ianuarie, cu lansarea unei monede omagiale Constantin Brâncuși.

Organizată de Muzeul Național de Artă din Timișoara, Fundația Art Encounters și Institutul Francez din România, finanțată de Consiliul Județean Timiș, expoziția cuprinde 22 de sculpturi, 11 desene, 55 de fotografii și diverse documente de arhivă ale sculptorului.
Sunt prezentate piese împrumutate, între altele, de la Peggy Guggenheim Veneția, Centre Pompidou, Tate Gallery și Muzeul Național de Artă al României.

În ziua de 24 ianuarie 2024, cu ocazia sărbătoririi Unirii Principatelor Române, MNArT va funcționa după programul normal: între orele 10:00 – 18:00, iar pentru expoziția Constantin Brâncuși, între orele 10:00 și 20:00

De la deschiderea ei, la 30 septembrie 2023, și până în prezent, au fost rezervate în jur de 125.000 de bilete, astfel este cea mai populară expoziție de artă din țară din ultimele 12 luni.

Brâncuși: surse românești și perspective universale” a fost vizitată inclusiv de 900 de grupuri școlare, din țară și străinătate, potrivit organizatorilor.

Curatoriată de Doina Lemny, ea a reprezentat punctul culminant al programului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023.