Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziția „Călătorie spre Orient”, cu picturi de Ammar Alnahhas, la Sibiu
expo ammar alnahhas

Expoziția „Călătorie spre Orient”, cu picturi de Ammar Alnahhas, la Sibiu

Expoziția „Călătorie spre Orient”, cu picturi de Ammar Alnahhas, este inclusă în Festivalul Culturii Arabe de la Sibiu și va putea fi vizitată între 2 și 20 septembrie la Casa Albastră.

Vernisajul este programat pentru 4 septembrie, la ora 12:00, când va fi invitat criticul de artă dr. Marius Tița.

Curatorul expoziției este dr. Alexandru Constantin Chituță.

În cadrul Festivalului Culturii Arabe, artistul plastic sirian Ammar Alnahhas este invitat la Sibiu. Tablourile lui combină elemente de artă orientală specifice lumii arabe cu stilul abstract al picturii occidentale.

Alexandru Constantin Chituță a transmis: „Fascinaţia europeană pentru Orient a fost resuscitată în secolul al XIX-lea, odată cu traducerea lui Richard Francis Burton în engleză a celor «O mie şi una de nopţi». Când spunem Orient, ne gândim la inedit, la mister, mitologie şi magie. Totodată, lumea orientală este importantă din mai multe motive: apariţia omului, naşterea şi evoluţia primelor state, inventarea scrierii, primele credinţe religioase, însăşi istoria, toate acestea le datorăm Orientului. O adevărată perlă a civilizaţiei, «Orientul» ni se prezintă acum printr-o expoziție de pictură în care persoane și simboluri, istorie și cultură, peisaje și vise se adună la un loc”.

Absolvent al Facultății de Arte Plastice de la Universitatea din Damasc, Ammar Alnahhas este unul dintre cei mai prolifici artiști contemporani arabi, cu multe expoziții naționale și internaționale.