Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Expoziţia „Clarobscur”, de Petru Lucaci – la Muzeul de Artă Craiova

Expoziţia „Clarobscur”, de Petru Lucaci – la Muzeul de Artă Craiova

Expoziţia „Clarobscur” este primul eveniment susținut de artistul Petru Lucaci la Craiova, iar curatorul acestui proiect este Ruxandra Demetrescu, profesor universitar doctor la Universitatea Națională de Arte București.

„Există câteva trăsături comune, relevante pentru practica artistică ce-l definește pe Petru Lucaci. Fără a încerca sau sugera o ierarhie, aș începe prin a menționa un foarte tenace cult al fragmentului. Apoi se cuvine amintită tehnica montajului, care permite asamblări/permutări de fragmente (de fapt serii de tablouri de aceeași dimensiune) în multiple compoziții ce-și pot modifica teoretic la nesfârșit configurarea vizuală și semnificația”, arată ea, în prezentarea expoziţiei de pe site-ul muzeului craiovean.

Expoziția „Clarobscur” poate fi vizitată în sălile de la parterul Palatului Jean Mihail, până pe 28 aprilie.

Petru Lucaci este profesor universitar doctor la Universitatea Națională de Arte București, preşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici din România și director al Revistei Arta.

Activitatea sa expozițională cuprinde participări la peste 250 de expoziții de grup în țară și în străinătate, precum și numeroase expoziții personale.

Credit foto: Muzeul de Artă Craiova