Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziția „Ferdinand și Maria. Un destin comun: România Mare”, la Brașov, Constanța și Alba Iulia
expozitie

Expoziția „Ferdinand și Maria. Un destin comun: România Mare”, la Brașov, Constanța și Alba Iulia

Expoziția „Ferdinand și Maria. Un destin comun: România Mare” a Muzeului Național Cotroceni va fi prezentată în Piața Sfatului din Brașov în perioada 22 aprilie – 22 mai.

Expoziția are în centru portretele monarhilor României Mari, ale părinților, unchilor și bunicilor lor, fiind o poveste despre caracter, devotament, abnegație și îndeplinirea datoriei. Panourile expoziționale mai cuprind și genealogiile familiilor Romanov, Braganza, Saxa-Coburg-Gotha și Hohenzollern-Sigmaringen.

Artiștii care au îmbinat inovativ viziunea lor artistică cu informațiile istorice sunt Oana-Alexandra Achiței, Georgiana Chițac, Alexandra-Elena Ciocan, Ana-Maria Gălețeanu, Ana-Alexandra Hochreiter, Alexandru Săvescu, Zelmira Szabo și Traian Țamuris.

Expoziția este însoțită de un catalog dedicat, o sursă de informații istorice prezentate într-o formă accesibilă, care completează organic panourile. Catalogul poate fi achiziționat de la magazinul de prezentare al Muzeului Național Cotroceni.

După Brașov, expoziția urmează să fie prezentată la Constanța și Alba Iulia.

Expoziția „Ferdinand și Maria. Un destin comun: România Mare”, care a marcat aniversarea căsătoriei regelui și reginei, a fost prezentată începând cu 10 ianuarie, timp de o lună, în exteriorul Muzeului Municipiului București.

Credit foto: Muzeul Național Cotroceni